About

About

Täältä löydät juttunäytteitä ja muita töitäni vuosien varrelta. Jutut olen jaotellut aihepiireittäin tai välineittäin eri alasivuille, joihin pääsee linkkien kautta. Väitöstutkimukseni tiiviin esittelyn löydät yliopiston sivuilta. Alla yritän kuvata sitä, miten kaikki liittyy kaikkeen.

Valmistuin maisteriksi v. 2014 Jyväskylän yliopistosta, pääaineenani journalistiikka. Toimittajan työt aloitin jo lukioaikoina ja olen jatkanut työskentelyä säännöllisen epäsäännöllisesti opiskelujen ja vanhempainvapaiden välissä. Erilaisia pestejä on kertynyt neljässä paikallislehdessä eri puolilla Suomea, maakuntalehdessä Raumalla ja Ylen aluetoimituksessa Jyväskylässä. Vuodesta 2019 lähtien olen työskennellyt freelancerina Mediakunta-osuuskunnan kautta. Päätoimisen tutkimustyön aloitin syksyllä 2020.

Ylen vuosien aikana olen tehnyt 117 TV-uutisjuttua/-sähkettä ja tehnyt ja lukenut 1278 radiouutiset (kyllä, tarkistin tämän Ylen arkistosta). Suurin osa radio- ja TV-uutisista on häipynyt bittiavaruuteen, koska uutismateriaalit tallennetaan Areenaan vain määräajaksi. Muutaman TV-jutun olen kuitenkin saanut talletettua. Niitä voi katsella TV-jutut -sivulla.

Sovittelujournalismin uralta ensimmäinen juttuni on Ylelle toimittamani juttukokonaisuus vaihtoehtohoitojen ja lääketieteen ristiriitaisesta suhteesta. Sovittelujournalistista osaamista olen sittemmin kerryttänyt toimimalla aktiivisesti Sopiva Sovittelujournalistit -yhdistyksessä, ottamalla osaa Uutisraivaaja 2019 -kilpailuun Moniäänisyysmittari-innovaatiolla sekä perehtymällä journalismin moniäänisyyden ja yhteiskunnan polarisaation problematiikkaan väitöstutkimuksessani. Tätä matkaani kuvaan Sovittelujournalismi-sivulla.

Lehdissä kirjoitettua -sivulla on muutamia vanhoja lehtijuttujani PDF-printteinä. Joissakin jutuissa on kaksi sivua; sivua saa käännettyä tiedoston alareunassa olevasta nuolesta. Aloitettuani tutkijan työt en ole juuri ehtinyt lehtiin kirjoitella, muutoin kuin Kalevan Vieraskynä-kolumnistina. Osa näistä kolumneista löytyy blogin puolelta.

Matkaani journalismikriittisestä graduistista väitöskirjatutkijaksi esittelen Yhdistystoimintaa ja tiedettä -sivulla. Mikä siinä kritiikissä niin kiehtoo? Ja toisaalta kun olen kuitenkin niin naiivi ja yhteistä tekemistä arvostava yhdistysaktiivi!

Takaisin blogiin