Radiojuttuja

Radiojuttuja

Podacastit

Vikesin tuottama Moninaisempi media -podcastin jakso Kenellä on oikeus puhua (Spotify)

Keskustelukulttuurista ja polarisaation lisääntymisestä ollaan huolissaan. Onko kyseessä todellinen vastakkainasettelun lisääntyminen vai luoko media kohuja tyhjästä? Entä millainen rooli medialla on keskustelukulttuurin luomisessa? Moninaisempi media -podcastin kolmannessa jaksossa aiheesta keskustelevat moniäänisyys-tutkija ja toimittaja Matleena Ylikoski sekä toimittaja ja podcastaaja Nadja Mikkonen.

Joitakin radioklippejä Yle Areenassa

Miten selättää someraivo?

Mikä avuksi, kun älämölö ja riita valtaavat tilaa nettikeskusteluissa? Miksi perättömät ja tarkoituksella harhaanjohtavat tiedot leviävät netissä? Onko syytä olla huolissaan siitä, että mielipiteitä perustetaan hataran tiedon varaan? Näistä kysymyksistä keskustelevat Jyväskylän yliopiston yhteisöviestinnän professori Vilma Luoma-aho ja toimittaja Matleena Ylikoski.

Huuliharpunsoiton SM-kisat miteltiin Haapamäellä

Huuliharppu ei ole pelkästään erakkomaisten nuuskamuikkusten soitin, vaan harrastajat ovat sosiaalista, lupsakkaa väkeä. Tämä todettiin jälleen Huuliharpunsoiton SM-kisoissa Haapamäen Höyryveturipuistossa. Matleena Ylikoski haastatteli Eero Perttusta ja Hannu Närheä.

Kääk! Aku Ankka on parempi suomeksi kuin alkuperäiskielellä

Lähes 40% suomalaislapsista oppii lukemaan Aku Ankan avulla. Ei siis ihme, että sen kääntäjät tekevät tinkimätöntä työtä rakentaakseen jokaisesta puhekuplasta pienen taideteoksen. Aku Ankkaa kääntävät Saara Pääkkönen ja Arto Kivimäki nauttivat työssään eniten kielellä kikkailusta, josta onkin tullut ankkasarjakuvien tavaramerkki. Pääkköstä ja Kivimäkeä haastattelee Matleena Ylikoski.

Kyllä lapset osaavat – pienet arkkitehdit lasten yliopistossa

Jyväskylässä lapset ja nuoret pääsevät halutessaan yliopistoon. Jyväskylän yliopisto ja kesäyliopisto ovat vuoden ajan järjestäneet lapsille ja nuorille työpajoja ja kursseja, joissa päästään syventymään johonkin aiheeseen pintaa syvemmälle. Yksi kurssi on ollut arkkitehtuuri-työpaja, joka päättyi lauantaina 23.4. Alvar Aalto -museossa kokonaisen kaupungin rakentamiseen. Matleena Ylikoski kävi katsomassa, millaisen kaupungin lapset rakensivat, ja kysymässä Jyväskylän kesäyliopiston rehtorilta Leena Meriläiseltä, miksi lasten pitäisi mennä yliopistoon. Haastateltavana myös ohjaaja Anna Pitkänen sekä Arno, Iina, Saara, Elli, Pekko, Touko ja Jiro.