TV-jutut

TV-jutut

Yle Uutiset Keski-Suomi, 11.5.2016

Kouluverkon harveneminen huolettaa lasten vanhempia, mutta myös asiantuntijoita. Pitkiin koulumatkoihin käytetty aika on pois kaverisuhteilta ja harrastuksilta.

Jyväskylä on lakkauttanut kymmenkunta koulua viiden viime vuoden aikana. Säästyneillä euroilla rahoitetaan perusopetuksen kasvavia kuluja kaupungissa. Lisämenoja aiheuttavat muun muassa oppilaiden määrän ja palkkakulujen nousu. Lain mukaan koulun lopetuksesta päätettäessä etusijalla tulisi olla lasten hyvinvointi.

Yle Uutiset Keski-Suomi, 10.3.2016

Maatilojen talousahdinko ajaa viljelijät liikkeelle. Keskisuomalaisilla tiloilla tilanne on kehnoin vuosikymmeniin – tulot ovat pudonneet pahimmillaan puoleen. Viljelijät järjestävät mielenosoituksen Helsingissä huomenna. Keskisuomalaisviljelijät kohtasivat pohjoisesta tulleet kollegansa tänään Äänekosken Hirvaskankaalla.

Yle Uutiset Keski-Suomi, 23.9.2016

Jyväskylän yliopisto on vahvistanut asemaansa hiukkaskiihdytintutkimuksessa. Osa hiukkaskiihdytinpohjaisesta tutkimuksesta on maailmanlaajuisestikin alansa huippua. Tutkimusta vauhdittaa uusin supermikroskooppi.

Yle Uutiset Keski-Suomi, 13.4.2016

Nykyaika muuttuu nopeasti ja sen dokumentointi on yhä tärkeämpää. Konginkankaan kotiseutukerho Kömin Kilta onkin tallentanut paikkakunnalla toimineen pukutehtaan työvaiheita Keski-Suomen museolle. Lähes 70-vuotiaan killan ihmisiä yhdistää rakkaus kotiseutuun.

Yle Uutiset Keski-Suomi, 3.6.2016

Jyväskylän Viitaniemen uimarannalla on tehty vakavaa ilkivaltaa. Rantavedestä löytyi viime viikolla vahingoittamistarkoituksessa tehtyjä ruuviansoja. Kaupunki kehottaa Viitaniemen uimareita varovaisuuteen siihen asti kunnes sukeltajat saavat rantavedet siivottua.

Yle Uutiset Keski-Suomi, 1.2.2016

Digitalisaatio tuo uusia keinoja rakennusten kosteusvaurioiden ehkäisemiseen. Digitaalisesti älykäs talo kertoo esimerkiksi, milloin seinät alkavat kostua sisältä päin. Yksi älykäs rakennus on juuri valmistunut Onerva-koulu Jyväskylässä.

Yle Uutiset Keski-Suomi, 10.11.2015

Keskisuomalaisia sosiaali-, hoito- ja opetusalan ammattilaisia on kuluneen vuoden aikana koulutettu Jyväskylässä voimauttavan valokuvan käyttöön. Menetelmän avulla opetellaan kohtaamaan asiakkaita uudella, entistä vuorovaikutteisemmalla tavalla.

Takaisin